Nóż Swibo Szefa kuchni, elastyczny wygięty filetownik

Specjalny nóż do filetowania z elastycznym ostrzem oraz wygiętą głownią i ostrym czubkiem. Ostrze wykonane ze stali nierdzewnej najwyższej jakości, dostępne tylko o długości 20 cm. Nóż przeznaczony do użytku w gastronomii, w małych przetwórstwach mięsnych i rybnych a także w firmach cateringowych.

Nóż posiada ergonomiczną rączkę, wykonaną z poliamidu, który ma niezwykle właściwości. Jest przede wszystkim wytrzymały i odporny na ścieranie. Jego struktura sprawia, że posiada doskonałą sztywność i wysoką udarność, tzn, że dłoń operatora noża jest mniej narażona na szybkie zmęczenie. Wszystkie uchwyty noży z serii Swibo, są dostarczane tylko w kolorze jasno żółtym. Dzięki temu, noże są lepiej widoczne oraz łatwiej zauważalne dla użytkowników. Zdrowie i bezpieczeństwo jest dla nas najwyższym priorytetem.

Zastosowane materiały i szlifowane ostrze pozwalają na mycie noży w zmywarce a także na sterylizację maksymalnie do temperatury 110 stopni Celsjusza.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza 20 cm
  • Całkowita długość noża: 35 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej, wygięte, elastyczne
  • Uchwyt z poliamidu, higieniczny, antypoślizgowy, ergonomiczny
  • Przeznaczenie: nóż do filetowania, nóż szefa kuchni
  • Można myć w zmywarce
  • Sterylizacja maksymalnie w temperaturze do 110 stopni Celsjusza
5.8452.20

Opis

Elastyczność ostrza
Elastyczne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
20

16 innych produktów w tej samej kategorii: