Ostry trybownik dla przemysłu mięsnego, 18 cm, Giesser

Nóż, cenionej w branży mięsnej, niemieckiej marki Giesser, z ostrzem wykonanym ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej, zahartowanej próżniowo do 56-57 stopni Rockwella. Ostrze jest wypolerowane na wysoki połysk co zapewnia dodatkową ochronę przed korozją a także zachowuje krawędź ostrza.

Uchwyt wykonany z TPE, tworzywa sztucznego wyjątkowo przyjemnego w dotyku. Posiada chropowatą strukturę na swojej powierzchni co nadaje mu właściwości antypoślizgowych. Ergonomiczny uchwyt z wyprofilowanym noskiem, dobrze leży w dłoni i zmniejsza ryzyko ześlizgnięcia się krawędź ostrza.

Plastikowy uchwyt jest dopuszczony do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania następujących przepisów prawnych (każdy ze wszystkimi dodatkami i w wersji obowiązującej w chwili składania niniejszego oświadczenia):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG – w obecnie obowiązującym wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i przedmiotów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Jednak w celu ochrony krawędzi tnącej zalecamy czyszczenie ręczne.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza 18 cm
  • Całkowita długość: 32 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze proste sztywne i twarde
  • Rękojeść wykonana z TPE, ergonomiczna, antypoślizgowa
  • Przeznaczenie: nóż do trybowania, dla rzeźni i masarni
  • Dostępne kolory: czarny, niebieski, żółty, czerwony
  • Kod producenta: 3105 18
3105 18 r

Opis

Giętkość ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
18

Specyficzne kody

ean13
4010303001808

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: