Nóż Rocking Chefs Giesser

Nóż do mięsa BBQ No. 1 wyróżnia się swoim kształtem, strukturą i wykonaniem, co czyni go unikalnym. Na pierwszy rzut oka, 30-centymetrowa klinga może niektórych nieco zniechęcić. Jednak nie ma powodów do obaw. Ten nóż nie jest zbyt ciężki i zapewnia bardzo precyzyjne i bezpieczne prowadzenie cięcia. Doskonale wyprofilowane ostrze, wykonane w pracochłonnym procesie ręcznym, wzmacnia i maksymalizuje zalety długiej klingi.

Może być wszechstronnie używany jako nóż do mięsa lub nóż kuchenny, zarówno na grillu, jak i w kuchni, charakteryzując się doskonałym prowadzeniem cięcia. Każde cięcie staje się niezapomnianym doświadczeniem. Wytwarzanie tego mistrzowskiego dzieła nie opiera się tylko na ręcznej pracy, ale również na najnowocześniejszych maszynach i urządzeniach, które są niezwykle ważne w GIESSER. Ostrza hartuje się w nowoczesnej technologii próżniowej, podgrzewając je do temperatury 1050 °C, a następnie chłodząc azotem. Wynikiem są ostrza o twardości 56-57 HRC, co gwarantuje doskonałą trwałość krawędzi tnącej. Specjaliści od noży GIESSER przywiązują również ogromną wagę do wyboru i wykonania rękojeści.

Rękojeść noża kuchennego Rocking Chefs wykonana jest z micarty - naturalnego materiału głównie składającego się z celulozy, który jest niezwykle twardy i wytrzymały dzięki procesowi produkcji. Idealny dla rękojeści noża. Ale uwaga! Ten nóż jest wyjątkowo ostry i należy używać go z należytym szacunkiem. Ten wyjątkowy i cenny nóż kuchenny należy zawsze myć ręcznie z ostrożnością i przechowywać w bezpiecznym miejscu (poza zasięgiem dzieci).

Dane techniczne:

  • Długość ostrza: 30cm
  • Ostrze wykonane ze stali chromo-molibdenowej
  • Rękojeść wykonana z micarty
  • Całkowita długość: ok.45cm
  • Ostrze uniesione ku górze
  • kolor: brązowy
  • kod producenta: 1900 s 30 rc
1900 s 30 rc

Opis

Elastyczność ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
30

16 innych produktów w tej samej kategorii: