Nóż Rocking Chefs Giesser
Nóż do mięsa BBQ No. 1 wyróżnia się swoim kształtem, strukturą i wykonaniem, co czyni go unikalnym. Na pierwszy rzut oka, 30-centymetrowa klinga może niektórych nieco zniechęcić. Jednak nie ma powodów do obaw. Ten nóż nie jest zbyt ciężki i zapewnia bardzo precyzyjne i bezpieczne prowadzenie cięcia. Doskonale wyprofilowane ostrze, wykonane w pracochłonnym procesie ręcznym, wzmacnia i maksymalizuje zalety długiej klingi.
Może być wszechstronnie używany jako nóż do mięsa lub nóż kuchenny, zarówno na grillu, jak i w kuchni, charakteryzując się doskonałym prowadzeniem cięcia. Każde cięcie staje się niezapomnianym doświadczeniem. Wytwarzanie tego mistrzowskiego dzieła nie opiera się tylko na ręcznej pracy, ale również na najnowocześniejszych maszynach i urządzeniach, które są niezwykle ważne w GIESSER. Ostrza hartuje się w nowoczesnej technologii próżniowej, podgrzewając je do temperatury 1050 °C, a następnie chłodząc azotem. Wynikiem są ostrza o twardości 56-57 HRC, co gwarantuje doskonałą trwałość krawędzi tnącej. Specjaliści od noży GIESSER przywiązują również ogromną wagę do wyboru i wykonania rękojeści.
Rękojeść noża kuchennego Rocking Chefs wykonana jest z micarty - naturalnego materiału głównie składającego się z celulozy, który jest niezwykle twardy i wytrzymały dzięki procesowi produkcji. Idealny dla rękojeści noża. Ale uwaga! Ten nóż jest wyjątkowo ostry i należy używać go z należytym szacunkiem. Ten wyjątkowy i cenny nóż kuchenny należy zawsze myć ręcznie z ostrożnością i przechowywać w bezpiecznym miejscu (poza zasięgiem dzieci).
Dane techniczne:
- Długość ostrza: 30cm
- Ostrze wykonane ze stali chromo-molibdenowej
- Rękojeść wykonana z micarty
- Całkowita długość: ok.45cm
- Ostrze uniesione ku górze
- kolor: brązowy
- kod producenta: 1900 s 30 rc