Nóż masarski do trybowania mięsa, 15 cm, Giesser PrimeLine

Ostry, sztywny i mocny nóż masarski przeznaczony do trybowania mięsa w zakładach przetwórstwa mięsnego. Nóż z zakrzywionym ostrzem, które idealnie nadaje się do ergonomicznej i przyjaznej dla nadgarstka pracy. Kształt ostrza ułatwia w szczególności cięcie ciągnące. Zostało wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej i dodatkowo zostało wypolerowane na wysoki połysk, co jeszcze bardziej chroni ostrze przed korozją a także zachowuje krawędź ostrza.

Rękojeść noża została wyprodukowana z tworzywa sztucznego i składa się z dwóch elementów. Wewnętrzny część, w kolorze czerwonym to rdzeń noża, który zapewnia stabilność uchwytu, natomiast zewnętrzna powłoka jest wykonana z miękkiego i przyjemnego w dotyku tworzywa. Dzięki niemu nóż bardzo dobrze leży w dłoni. Wysunięty nosek to dodatkowa ochrona dłoni przed przypadkowym ześlizgnięciem się dłoni na krawędź ostrza.

Zalety noży masarskich Giesser PrimeLine

  • Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej
  • Wypolerowane na wysoki połysk
  • Zakrzywiony kształt
  • Miękka powłoka, twardy rdzeń dla bezpiecznego trzymania
  • Ochrona stawów

Rękojeść z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i jest zgodny z wymogami następujących przepisów prawnych (każda ze wszystkimi poprawkami oraz w aktualnej wersji w momencie składania tej deklaracji):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i przedmiotów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i przedmiotów mających kontakt z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością i uchylające dyrektywy 80/590 / EWG i 89/109 / EWG - w ich obecnie obowiązujących ważna wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z 14.01.2011 w sprawie materiałów i przedmiotów wykonanych z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Producent zaleca jednak ręczne czyszczenie w celu ochrony krawędzi tnącej.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza 15 cm
  • Całkowita długość: 29,5 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze zakrzywione i twarde
  • Rękojeść wykonana z TPE, ergonomiczna, antypoślizgowa
  • Przeznaczenie: nóż do trybowania, dla rzeźni i masarni
  • Dostępne kolory: czarny, żółty, czerwony
  • Kod producenta: 12260 15
12260 15

Opis

Elastyczność ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
15

Specyficzne kody

ean13
4010303061659

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: